Welcome to Delicate template
Header
Just another WordPress site
Header

BMW stämmer SAAB

augusti 24th, 2012 | Posted by admin in Bilrelaterat

BMW har inte fått betalt av Saab för tjänster och varor och har därmed skickat in en stämningsansökan riktad till Saabs reservdelsbolag. Stämningen är på knappt 22 miljoner kronor.

Tingsrätten i Nyköping har fått in en stämningsansökan från BMW. I den stämmer tyskarna Saab Automobile Parts för uteblivna betalningar då BMW levererat motorer, reservdelar och diverse utvecklingstjänster till Saab Automobile enligt ett avtal från 2010 rörande nya generationen 9-3. Eftersom Saab Automobile har gått i konkurs riktas nu stämningen mot reservdelsbolaget i stället.
– Det finns utestående fodringar som inte är betalda och då har BMW inte funnit annan lösning än att stämma för att få betalt, säger advokaten Susanna Norelid, på advokatfirman NorelidHolm KB, som företräder BMW.

– Det är flera parter som är solidariskt är ansvariga för att betalningen av de här fakturorna och Saab Automobile AB, som är den andra parten har ju gått i konkurs som alla vet, men Saab Parts lever ju vidare, säger Norelid till Sveriges Radio P4 Väst.

– Vi har inga kommentarer just nu. Våra jurister håller på att gå igenom stämningsansökan nu, säger Lennart Ståhl, vd för Saab Automobile Parts, till Sveriges Radio P4 Väst.

Stämningen är på motsvarande 21,6 miljoner kronor.

Läs vidare på teknikensvarld.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.