Saab 9-7X

General Motors återkallar en kvarts miljon bilar i Nordamerika – däribland Saab 9-7X. En kortslutning kan få bilarna att börja brinna.

258 000 bilar av årsmodellerna 2006 och 2007, sålda i USA och Kanada, omfattas av återkallelsen. De berörda modellerna är suvarna Chevrolet Trailblazer, GMC Envoy, Buick Rainier, Isuzu Ascender – och Saab 9-7X.

Rost kan uppstå i förardörren och över tid orsaka kortslutning i elektroniken kring dörrlåset och fönsterhissen, vilket i värsta fall kan leda till en eldsvåda. General Motors uppger att man känner till 28 bränder orsakade av problemet, men däremot inga personskador.

Saab 9-7X tillverkades av General Motors under åren 2005-2008. Suven är byggd på samma bottenplatta som utgör grund för de andra bilarna i återkallelsen.

Vad tycker du om återkallelsen?

 

Läs vidare på vibilagare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *