Welcome to Delicate template
Header
Just another WordPress site
Header

Youngman överväger stämma GM

augusti 13th, 2012 | Posted by admin in Bilrelaterat

Lars Holmqvist, förre chefen för europeiska underleverantörsgruppen CLEPA, uppger att även kinesiska Youngman överväger att stämma General Motors. Holländska Spyker stämde GM i måndags för att ha medvetet sänkt Saab Automobile.

Kinesiska Youngman sägs vara intresserade av en stämning mot General Motors för den amerikanska biljättens agerande kring Saab-affären förra året.

– De har inte bestämt sig än, men de kan uppmuntras av Victor Mullers stämning. Jag har hört att de ser över sina möjligheter, vilket är uppenbart eftersom de spenderade 550 miljoner kronor på att säkra rättigheterna till den nya plattformen, uppger förre CLEPA-basen Lars Holmvqvist för Just Auto.

Enligt stämningsansökan som Victor Muller och hans Spyker lämnade in ska GM medvetet ha kört Saab i botten genom att störa Youngmans försök att köpa Saab.

– Jag hoppas Detroit tar det här på allvar för en sak med Victor Muller är att han är smart, en advokat. Det här kommer kosta mycket pengar. Han har mer energi än hela GM:s ledning tillsammans.

Om stämningen på motsvarande 20 miljarder kronor skulle gå igenom kommer pengarna gå till Saabs konkursförvaltning, vilket i sin tur betyder att Saabs forna underleverantörer kan komma att få betalt. Enligt Holmqvist finns det mycket som tyder på att GM saboterade förhandlingarna, även om man inte bröt mot några överenskommelser i kontraktet mellan GM och Saab.

GM kommer å sin sida svara kraftfullt på stämningen.

– Vi har gått igenom klagomålen och de här helt ogrundade. Vi kommer kraftigt att försvara företaget mot dessa grundlösa anklagelser, säger en tysk representant för GM.

Läs artikeln på teknikensvarld.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.