Welcome to Delicate template
Header
Just another WordPress site
Header

Nevs köp av Saab är nu helt klart

september 3rd, 2012 | Posted by admin in Bilrelaterat

National Electric Vehicle Sweden AB, Nevs, skriver i ett pressmeddelande i dag har de nu fullföljt förvärvet av konkursboet efter Saab Automobile.

I fredags, 31 augusti, fullföljde Nevs förvärvet av Saab Automobils konkursbo. Man har erlagt kontant köpeskilling, dock utan att offentliggöra beloppet.
I förvärvet ingår huvuddelen av tillgångarna i Saab Automobile AB, Saab Automobile Powertrain AB och Saab Automobile Tools AB.

Alla premisser för att kunna genomföra affärsplanen är nu på plats. Förvärvet innefattar IP-rättigheterna för Saab 9-3, Phoenix-plattformen, verktyg, fabriksanläggningen samt test- och labfaciliteterna. Utöver det ingår samtliga aktier i det bolag som ägt Saabs anläggningar i Trollhättan.

– Konkursförvaltarna är mycket nöjda med att affären mellan Nevs och konkursbona, som samtliga inblandade parter har arbetat väldigt intensivt med under en längre tid nu är slutförd, säger Anne-Marie Pouteaux, Wistrand Advokatbyrå och Hans L Bergqvist, Advokatfirman Delphi samt Kent Hägglund, Advokatfirma DLA Nordic, medförvaltare för bland annat Saabs varumärkes- och firmarättigheter.

– Nu kan arbetet med att implementera affärsplanen intensifieras med fokus på att ta fram en elbil i världsklass i Trollhättan. Om cirka ett och ett halvt år planerar vi att lansera vår första elbil, som bygger på Saab 9-3-teknologier och nyutvecklad elektrisk drivlina. Jag vill tacka konkursförvaltarna för ett gott samarbete i denna mycket komplexa process, säger Karl-Erling Trogen, styrelseordförande för National Electric Vehicle Sweden AB.

– Utvecklingsarbetet av vår första elbil har pågått en längre tid i Kina och Japan, och i och med att vi nu äger anläggningen kan vi fortsätta utvecklingen på plats i Trollhättan, säger Kai Johan Jiang, vd i National Electric Vehicle Sweden AB.

Får använda namnet Saab på sina elbilar
Nevs och försvarskoncernen Saab AB har ingått ett licensavtal som tillåter Nevs att använda namnet Saab som varumärke på sina elbilar i framtiden. Bilarna samt tillhörande produkter och tjänster kommer att namnges Saab. Däremot kommer den nuvarande Saab-logotypen inte att användas.

Rekrytering av ledningsgrupp och nyckelkompetenser pågår. Hittills har cirka 75 personer fått erbjudande om anställning.

Läs vidare på teknikensvarld.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.