[xyz-cfm-form id=1]

18 kommentarer

 1. Ska sänka min Aero 9-5 2000, undrar nu:
  Vad är det för skillnad på en Aero 9-5 och en vanligs fjädringsväg?
  Har hört att Aeron är lägre stämmer det?
  Tackar på förhand för svar!

 2. Peter Sjögren

  Hej.
  Jag ska montera dragkrok på min Saab 95 Vector kombi, Fick frågan när jag skulle beställa dragkroken om det var automatisk nivåreglering på bilen? Vart och hur kan man få reda på det? Det stod inget när dom skrev in regnr och kollade den vägen. och hur vet man vilken årsmod det är som gäller? Den liksom svävar mellan
  03 och 04..

  Tacksam för svar.

  /Peter

 3. har en saab 9 5 aero automat 2002 oljeröret från växellåda till nedre del på oljekylaren är läck
  Hur kommer jag åt röret på oljekylaren?????

  • Tråkigt! Exakt samma hände mig, sönderrostad o dom hade tryckt in isolering för dölja oljeläckaget!
   Men en verkstad hissade upp o skruvade väck plastbitarna o voila! Där var röret.
   Såg inte så svårt ut , säger jag som är tjej sry men bilintresserad o blivit blåst på 4 bilar denna sommar typ.
   Röret var så jävla sönderrostat så inte underligt det sprutat olja över hela bilen.
   Inte fan tänkte jag på det röret nedanför kylaren samt den skulle ha egen kylare.
   min bil är 9-5 aero sport automat alltså en 02. Vill gärna vet också om det är så enkelt som det såg ut?
   En verkstad gör det åt mig imorrn för 5000 med oljan.
   Hade aldrig upptäckt felet utan dom, precis nyköpt bil för 25000 i kalmar!
   Less man blir, vill också veta närmare om detta!
   Mvh Annie

 4. Hej.
  Check engine-lampan på min Vector sportkombi 2.3 bio automat, årsmod. 2007, tändes för några mil sedan och slocknar inte. I somras tändes den, men slocknade efter några starter. När jag lämnade in den för felkodsavläsning visade det något med tändkassetten, men verkstan hittade inga verkliga problem med tändningen, så det lämnades utan åtgärd. Kan det vara det problemet som har förvärrats? Har fått tid på verkstad nästa vecka, men är i STORT behov av att kunna köra bilen fram till dess. Kan jag köra bilen måttliga sträckor med tänd check engine lampa utan risk för allvarliga följder, eller måste jag låta den stå? Upplever inga andra symptom, men jag är inte mekaniskt begåvad. Tacksam för snabbt svar.

  • Kan inget direkt men tror nog du skulle behöva byta tändkassett, vanligt fel på saab.
   Kostar runt 4000 sa dom till mig.
   Bara logiken som säger det, kan ha fel men min son tjatar om den jämt o vevhusventilationen.
   Hoppas du hittar det men tyvärr säger det nog tvärstopp snart.
   Har du ingen kompis med snarlik bil o ni kan pröva hans tändkasett i din?
   Bara en idé.
   Ha de mvh Annie

 5. Hej !

  Hoppas ni kan hjälpa mig har två fel på min Saab 9-5 Kombi .

  1. Ljusinställning/Ljuslängdsreglering slutat fungera vet inte om det är säkringen eller annat som är fel. om det finns säkring vad heter det.

  2. Bakljus ur funktion lamporna är hela och fina. vad kan det vara för fel kan det vara Backljuskontakt som är dåligt eller om det är den vart finns den någonstans. tack för alla svar. bilen är köpt för ungefär en vecka gamla ägaren visste inte. tack För svar.

 6. Hej! Har precis köpt en Saab 2,3t 1991 9-5 med en rasad motor och tänkte sätta in en ny motor.
  Kan man sätta in en annan motor t.e.x en 2,0t eller en 2,3t motor från en saab 9000?
  Tack så mycket.

  • Ja det kan du. kör själv en Aero från 02 och har satt i en 2.3 T5 motor från 94 i och det funka utan problem. Enda du måste tänka på är att använda tändkassetten från original motorn och spridarna.

 7. Hej!

  Har en saab 9 -5 som inte startar alls.. Bytt tändkasset, vevaxelgivare och bränslepump men inget hjälper. Innan fungerade den om man sprutade in startgas men nu funkar inte ens det då den inte ens tänder.. Förslag?

  Mvh
  Nicke

 8. hej har byt kupefläkt till en ny på min 95a 2007a men den går iallafall inte har kollat säkringar och kollat med provlampa på kontakten å får fram ca 4-6volt bara!! vad är felet?? mvh landin

 9. hejsan har en lite fråga. kan vara en lätt fråga men jag måste ju få fråga innan ändå. jag har en saab 9-5 kombi 2003. har fått tag på en skuff från en saab 9-5se kombi från 1998 tror jag att de är.. passar den rakt av eller blir de krångel?? tack för alla svar å hjälp.. mvh joakim

 10. Jeg har nettopp kjøpt en Saab 9-5, 2003 modell stasjonsvogn.
  Nålen på bensinmåleren går opp og ned, viser mest tom tank selv om tanken er full, bensin lampen slår seg på og av og lampen som viser innstilingen av zenon-lyset står konstant og lyser.
  Hva kommer dette av, kan det være kontaktene, sikringer eller er det noe annet?

  Takknemlig for svar.

  Per Andersen
  Oslo

 11. Daniel Johansson

  Hej!
  Jag har precis köpt mig en Saab 9-5 2,0T biopower -07. den har gått 26100mil och service lampan tände sig idag. När jag köpte den så hade den gått 25900 och biltokig som man är så litar man aldrig på en säljare. Så det första jag gjorde när jag kom hem var att byta olja, filter, kupefilter, tändstift, luftfilter men har försökt få reda på vad mer som man skall byta. och när dem den så kallade ”storservicen” är och vad ingår iden? tack på förhand mvh:daniel

 12. Hej.
  jag polerade plastlinserna på en saab 9-5 -03 Idag för första gången. men jag polerade för länge på ett ställe så platlinsen blev varm och böjdes, så nu är det som en bukla I linsen.
  jag undrar om det går att bara byta ut plastlisen istället för hela strålkastaren, har googlat en stund nu, hittar sidor som säljer enbart plastlinser; https://www.skruvat.se/Stralkastarglas-P10735.aspx
  men jag läste också på 2 sidor att man inte kan byta enbart platlinsen, att man måste putsa den eller byta hela strålkastren.

  så jag undrar om ni vet?

  Mvh Björn

 13. Funderar på att köpa en begagnad 9-5 av nya modellen. Ngn som har kunskap om bra och dåliga sidor. Undrar också om det finns kombimodeller av den, läste om ngn som kämpat för att få den modellen godkänd. Ngn skillnad på kvalitet mellan 2010 och följande årsmodeller 2011, 2012 och 2013?

 14. Precis haft inne bilen för mjukvaru uppdatering på grund av ratt lås behöver service. Sagt å gjort fick tillbaka bilen igår den 12e mars och märkte att bilen inte låste sig själv när jag gick ur den! Börja kolla igenom menyerna i fordon inställningar märker att passiv dörrlåsning med ljudsignal är borta samt lite mer inställningar!! Så frågan är kan dom försvinna vid uppdatering eller har dom glömt å aktivera det igen???? Obs bilen är en 9-5 2011 Aero

 15. Hur formade Saab:en den nordiska välfärdsstaten? Varför förhåller sig vissa personer så passionerat till den här bilen och vilka spår har den efterlämnat i våra medvetanden?
  I programmet Saab – personbilen som förändrade världen medverkar redaktören Jonas Fröberg, författarna Mikael Niemi och Janne Mäkelä, samt Saab-entusiasten Cata Portin.
  Redaktör: Petter Lindberg.

  Lyssna på Saab – personbilen som förändrade världen
  https://arenan.yle.fi/1-4378372

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *